OUS ECOLÒGICS DE GALLINA PENEDESENCA NEGRA

Els nostres ous son ECOLÒGICS i de gallines de RAÇA PENEDESENCA NEGRA criades a la nostra granja des del  PRIMER DIA. 

Es tracta d’una raça antiga, es criava al Penedès. La selecció dels pagesos generació darrere generació va arribar a formar una agrupació de gallines productores d’un ou de closca molt fosca, que era molt més apreciat que els altres en el mercats.

En voleu saber més? Seguim!

Els codis

El codi que duen els ous imprès a la closca permet diferenciar-los correctament. El primer dígit de la sèrie informa sobre la forma en què han estat criades les gallines ponedores

Els ous marcats amb un 0 inicial es corresponen amb els de producció ecològica, postos per gallines que viuen a terra, que poden sortir a l’exterior i que s’alimenten de gra de cultiu ecològic

Les gallines viuen en LLIBERTAT, a l’aire lliure i s’alimenten només de pinsos a base de CEREALS ECOLÒGICS. NO es poden usar HORMONES ni ANTIBIÒTICS. Han de cumplir amb la normativa ecològica vigent. Són els de millor QUALITAT i SABOR i els més respectuosos amb els drets dels animals i el MEDI AMBIENT.

Són ous de gallines camperes. Poden ser criades a terra o en naus però han de tenir accès a l’exterior. L’alimentació no prové de cereals ecològics.
És l’ou que prové de gallines criades al terra dins de naus. Mai surten de la nau ni veuen el sol. Poden usar el sistema de llum artificial 24 hores perquè segueixin ponent ous continuament. La normativa diu que hi pot haver 9 gallines per metre quadrat

Son els PITJORS ous de tots. Gallines que vieun en gabies tota la seva vida en un espai equivalent al d’un foli din A4. Per qüestions de rendiment les omplen d’hormones i tranquil·litzants, així com els hi varien el cicle dia/nit tancant-los i obrint-los la llum, en cadències curtes, per que es pensin que és de dia i posin més ous.
Per qüestions de estalvi en l´alimentació, la majoria tenen osteoporosis per falta de calci i pateixen ruptures de potes amb el sofriment que comporta.

Les races autòctones catalanes

Biodiversitat

La biodiversitat és un bé vital per mantenir l'equilibri mediambiental, cultural i socioeconòmic del planeta. Recuperem tradicions, no ho deixem perdre. Qualitat en front de quantitat.

PATRIMONI CULTURAL

Les races autòctones tenen habitualment una millor adaptació al seu hàbitat, als recursos existents i una més eficient transformació d’aquests recursos, en harmonia amb el seu medi natural.

Gallina Penedesenca Negra

Es tracta d’una raça antiga, es criava al Penedès. La selecció dels pagesos generació darrere generació va arribar a formar una agrupació de gallines productores d'un ou de closca molt fosca, que era molt més apreciat que els altres en el mercats.

pRESERVEM EL PATRIMONI GENÈTIC DE LES NOSTRES RACES AUTÒCTONES

És una au lleugera, molt rústica i amb bona vitalitat. Resistent a la calor i al fred. De temperament inquiet.Closca de l’ou marró vermellós molt intens.