Ja tenim aquí els primers ous de la granja. Les gallines de raça Penedesenca Negra comencen a pondre entre els 4,5 i 5,5 mesos d’edat.  El primer ou el van pondre el dia 26 de Març, 4 mesos i 3 setmanes després de nàixer. Així doncs, estem dins els terminis previstos.

El primer ou

EL PRIMER OU

Durant aquestes dues setmanes posteriors estem veient com cada dia són més les gallines que han aconseguit la maduresa i ens ofereixen un ou al galliner.

El problema que ens hem trobat és que al principi, molts d’aquests ous els ponien a terra, i no pas als ponedors que els hem preparat. Portem dies intentant que les gallines vagin a pondre als ponedors, i això ho fem col·locant els ous manualment als ponedors i intentant que els ponedors siguin el lloc més fosc i tranquil de dins el galliner.

Poc a poc, a mesura que avancen els dies veiem com les gallines van adquirint l’hàbit de pondre als ponedors i d’aquesta manera ens faciliten molt la recollida dels ous.

ouscistella

Els ponedors estan pensats de tal manera que un cop la gallina pon l’ou, aquest baixa rodolant fins a la part exterior, on les gallines no tenen accés. Així ens assegurem que l’ou queda net , evitem que les gallines es posin lloques i nosaltres els podem agafar sense entrar al galliner directament des de l’exterior.

Esperem que en breu tinguem les oueres preparades i puguem començar a vendre’ls directament i portar-los als punts de venda.

Tot ho farem!