Va ser a l’inici del 2013 quan vam tenir la idea de muntar una petita granja de gallines ecològiques. Disposàvem d’un terreny annex a casa nostra i el volíem aprofitar. Abans de les gallines vam pensar moltes altres opcions, però per una raó o una altra les vam anar descartant. Al final, convençuts que la millor opció era l’avicultura de posta ens vam posar a plantejar i definir el projecte. La veritat es que ens pensàvem que seria tot molt més fàcil del que ha acabat sent.

IMG_1403

Han estat gairebé tres anys d’espera. Reconeixem que podíem haver-hi posat més de la nostra part per accelerar el procés, però també és just explicar que avui en dia hem pogut comprovar que no és gens fàcil iniciar un petit negoci.  La quantitat de permisos i els terminis en que es poden resoldre les sol·licituds fan perdre alguns cops la paciència, i amb ella la il·lusió. Us explicarem un exemple concret que ens va semblar inversemblant, i que al seu moment ens va fer desesperar.

IMG_1401

Després de mesos definint i defensant el projecte a l’Ajuntament, estàvem esperant la trucada que ens confirmés que tot continuava endavant. El telèfon va sonar, era de l’Ajuntament. Ens van dir que tot estava correcte (visca!) però que ens feia falta demanar permís a Madrid a l’Agencia Estatal de Seguridad Aerea perquè estàvem dins de l’àrea d’influència de l’Aeroport d’Alguaire (calia un aeroport aAlguaire?). Després de la sorpresa, dius… “endavant demanem el permís, quan pot tardar? ” I la resposta és “6 mesos, però normalment en 4 o 5 acostumen a contestar…”. Perfecte, 6 mesos més d’espera per un permís en el que quedi palès que cap gallina no marxarà volant i es posarà davant d’un dels pocs AirBus que utilitzen l’aeroport.

IMG_1544_4

Deixant de banda els maldecaps d’iniciar aquest i qualsevol altre projecte , i un cop superats,  ara ens podem centrar en fer-ho de la millor manera possible. Estem molt contents i ens fa molta il·lusió posar en funcionament la granja i veure com va cobrant vida amb l’entrada de les primeres polletes de raça Penedesenca Negra.

Endavant!