MÉS QUE ECOLÒGICS

Us expliquem la nostra 1/2 dotzena de raons per ser més que ecològics.

1- Aus i Ous ecològics certificats pel Consell Català de la Producció Agrària i Ecològica.

Els nostres ous i pollastres gaudeixen del certificat del CCPAE, garantint d’aquesta manera que gaudeixen d’unes condicions de vida i alimentació segons tots els paràmetres de la ramaderia ecològica.

2- Cicle tancat. Aus criades a la nostra granja des del primer dia de vida.

A la nostra granja tanquem el cicle! Així doncs, disposem d’un espai habilitat per les reproductores on hi conviuen mascles i femelles. D’aquesta manera obtenim ous fèrtils que incubem nosaltres mateixos a la nostra granja. Que va ser primer l’ou o la gallina? Tancar el cicle ens permet obtenir femelles per la posta d’ous i mascles per carn, i el que és més important… que els pollets i polletes viuen des del primer dia de la seva vida seguint una alimentació ecològica i amb el benestar animal que requereix el certificat ecològic. A casa nostra, no passen per cap període de conversió, les nostres aus són ecològiques des del primer dia de vida.

3- Recuperem races autòctones catalanes. Menys producció, més qualitat.

La biodiversitat és un bé vital per mantenir l’equilibri mediambiental, cultural i socioeconòmic del planeta. Recuperem tradicions, no ho deixem perdre. Qualitat en front de quantitat.

Les races autòctones tenen habitualment una millor adaptació al seu hàbitat, als recursos existents i una més eficient transformació d’aquests recursos, en harmonia amb el seu medi natural.

Volem un món amb diversitat? Doncs preservem les races autòctones !

4- Producte local. Estem molt aprop vostre, a l’Horta de Lleida.

Estem ubicats en un entorn privilegiat a l’Horta de Lleida. Conservem els usos i tradicions que té aquest espai protegit. Estarem encantats de rebre-us a la nostra granja per ensenyar-vos l’espai i la nostra manera de treballar. Us esperem!

5- Som un petit productor. Estimem la nostra feina.

Tenim un objectiu molt clar. Intentar obtenir els millors ous i pollastres possibles. Per aconseguir-ho hi posem tot el nostre esforç i la nostra il·lusió . Mai ens guiarem per una manera de treballar on es busqui la màxima producció si això comporta baixar ni que sigui una mica la qualitat dels nostres productes.

6-  Sempre amb compromís ambiental i compromís social.

A Codi 0 hem buscat, desde el primer dia, el compromís ambiental, construint les casetes amb materials de proximitat i sostenible. La fusta.

En voleu saber més? Trobareu més informació de les races autòctones catalanes a Aviraut.cat ! Seguim!

Les races autòctones catalanes a Codi 0

Biodiversitat

La biodiversitat és un bé vital per mantenir l'equilibri mediambiental, cultural i socioeconòmic del planeta. Recuperem tradicions, no ho deixem perdre. Qualitat en front de quantitat.

PATRIMONI CULTURAL

Les races autòctones tenen habitualment una millor adaptació al seu hàbitat, als recursos existents i una més eficient transformació d’aquests recursos, en harmonia amb el seu medi natural.

Volem un món amb diversitat? Doncs preservem les races autòctones !

Gallina Penedesenca Negra

És una au lleugera, molt rústica i amb bona vitalitat. Ressistent al calor i al fred. De temperament inquiet. Closca de l’ou marró vermellós molt intens.

pRESERVEM EL PATRIMONI GENÈTIC DE LES NOSTRES RACES AUTÒCTONES

En la varietat Negra els pollets són negres amb blanc a la zona ventral, a les puntes de les ales i a la cara. És normal que la pell de la totalitat o part dels dits dels pollets sigui blanca. El plomatge juvenil, tant en el mascle com en la femella, és negre esquitxat de blanc en aquelles zones que era blanc el plomissol del pollet. Els adults acaben sent completament negres amb les potes negre pissarra i les plantes blanques.

Gallina Prat Lleonada

Es tracta d’una raça antiga, es criava al Penedès. La selecció dels pagesos generació darrere generació va arribar a formar una agrupació de gallines productores d'un ou de closca molt fosca, que era molt més apreciat que els altres en el mercats.

pRESERVEM EL PATRIMONI GENÈTIC DE LES NOSTRES RACES AUTÒCTONES

Cap moderadament gran, ampla i allargada. Cresta simple, més aviat gran, amb cinc o sis dents. Barbetes grans i colgantes. Orejillas oblongas i de color blanc. Bec més aviat llarg i arquejat. Coll més aviat llarg, alçat i arquejat. Tronc llarg, ample i lleugerament inclinat cap a la cua. Dors més aviat llarg, ample i pla. Pit ample, allargat i prominent. Cua duta en angle de 40º a 45º sobre la linea del dors. A les grans. Cuixes més aviat llargues. Tarsos de talla mitjana i de color blau pissarra.