Fem memòria

Juny 2011, decidim deixar la ciutat per anar al camp. Iniciem d’aquesta manera una nova etapa. Comencem un nou camí i el comencem junts. Iniciem aquest projecte L’Anna, l’Ester, el Xipi i el Joan.

Gener 2013. Després d’hores passades davant l’ordinador buscant “Granja d’estruç, de caragols, de conills, horts de lloguer i un llarg etcètera, i aprofitant que teniem unes 10 gallines pel consum propi vam decidir … “Farem una granja de gallines ecològiques !”. Després papers, permisos, esperes, més permisos i més papers.

4 de novembre de 2015. Entrem les 60 primeres polletes de raça Penedesenca Negra al primer galliner. Son les primeres de les 240 que arribaran a la granja durant el primer any. Ens fa molta il·lusió i estem molt contents.

Finals 2018. Ampliem la granja amb dos nous galliners i comencem a planificar per fer el cicle tancat. Comprem una incubadora, habilitem els espais pels pollets, un galliner amb mascles i femelles per obtenir els ous fèrtils i una zona exclusiva per l’engreix dels pollastres.

Novembre del 2019, anem omplint els nous galliners de la granja amb pollets d’un dia d’edat provinents d’Aviraut, empresa que es dedica a la cria i recuperació de races autòctones catalanes d’aviram.

Gener 2020. Rebem una visita a la granja que ens fa repensar el projecte. Ens apareix l’oportunitat de llogar una granja a Vallmanya, entre Alcarràs i Gimenells… just al costat d’on hi ha la Casa Macià. El lloc ens enamora i ja no sabem dir que no.

Febrer 2020. Endavant amb la nova granja! Una nova oportunitat i molts dubtes més, però amb la diferència dels anys d’experiència que hem anat agafant.

Agost 2020. Entrem les primeres polletes a la nova granja i d’aquesta manera comencem a donar vida a la granja de Vallmanya.

Gener 2021 . Amb els primers ous a Vallmanya se’ns obre al davant una oportunitat i alhora un bon mal de cap. Comencem a ser conscients que el hobby es va fent gran i que només hi ha una direcció possible. Sempre endavant.

Maig 2021. Posem en marxa una idea que feia temps que ens passava pel cap, l’obrador propi. Així doncs, comencem les obres en un local de Lleida per poder obrir el nostre petit obrador i botiga on elaborar els nostres productes i poder oferir-vos-els directament a vosaltres. Neix la idea d”El Galliner”.

25 de setembre 2021. Inaugurem El Galliner. Emoció, respecte, nervis, il·lusió… aquests són els sentiments que tenim a dia d’avui… prometem actualitzar aquesta pàgina i explicar-vos les sensacions d’aquí una temporada . Alea iacta est.

Codi 0

Codi 0 és família, amics,  compromís i il·lusió. Som una petita empresa familiar on cadascú  hi aporta el seu granet de sorra. Des de 0 fins allà on sigui, el temps dirà.

El nostre objectiu és oferir els millors ous i les millors aus.  Per això busquem que les gallines i els pollastres visquin de la millor manera possible. Al cap i a la fi la qualitat del producte depen de l’alimentació i la qualitat de vida de l’animal. Ens mantindrem ferms en aquest compromís sense desviar-nos. Aprenem durant el camí i acceptem propostes per fer-ho de la millor manera possible. Sempre qualitat enfront de quantitat.

Estem orgullosos pel simple fet d’haver començat aquest projecte ara ja fa uns anys. D’haver creat una petita granja on el més important no és ni la quantitat ni la màxima rendibilitat. El més important és ser coherents amb la nostra manera de pensar i viure la vida.

Emprendre, quina paraula més bonica. De la idea als fets. No és fàcil però val la pena intentar-ho. Quina manera d’aprendre més vivencial, això si que és treballar per projectes… o potser estaria més ben dit segons el mètode d’assaig i error.

Decisions, tot són decisions. Que difícil es fa molts cops prendre-les.  I quin cúmul de sensacions un cop preses! Ho haurem fet bé? Vols dir? i si? Penso que potser millor hagués estat…

Però… aquí hem vingut a jugar i ens agrada fer-ho bé, ha començat a girar una roda que es va fent gran,  així és que… endavant les atxes i benvinguts a Codi 0.

Benvinguts a la granja!

Per fer una truita s’han de trencar els ous

Refrany popular

Disfruta avuí, és més tard del que creus.

Proverbi Xinès

Troba un treball que t’agradi, i no tornaràs a treballar ni un sol dia de la teva vida.

Confunci